Sånn kan du enkelt digitalisere!

20. mar, 2019AutoInvoice, Blogg, Digitalisering, Microsoft 365, Sky

Hva kan du gjøre for å henge med på den svært omtalte digitaliseringen? Det er faktisk ikke værre enn å forenkle og digitalisere de manuelle prosessene.

«Digitalisering eller dø» skrev IKT-Norge tidlig i 2015, plutselig hadde det gått 4 år og vi snakker fremdeles om denne digitaliseringen. I januar 2019 fikk vi en egen digitaliseringsminister, alt for sent hevder mange. Digitalisering er faktisk så enkelt som å forenkle og digitalisere de manuelle prosessene. Eksempler på dette er: Elektronisk fakturering, inngående og utgående. Skybaserte program som holder seg oppdaterte som Visma.net og Office 365.

«Framtidig vekst i produktivitet vil primært komme gjennom mer og bedre bruk av IKT»

sa Tysklands forbundskansler Angela Merkel. Vi er enige.

Alle vil vel forenkle, digitalisere og effektivisere for å oppnå best mulige resultater for seg og sin bedrift, tenker du kanskje. Svaret er nok i stor grad: ja, men så fort man beveger seg mot å faktisk skulle endre noe finner vi ut at det ofte ikke er så enkelt som det høres ut som.

Digital teknologi endrer forretningsbetingelsene våre, noe som igjen fører til en endring i strategi og som plutselig kan bety en større omveltning enn man er komfortabel med. Magien skjer derimot ofte utenfor komfortsonen, og man ønsker man å være levedyktig framover må man rett og slett følge verdens utvikling, og bli digitale.

 

«Vi har jo alltid gjort det sånn, og det fungerer helt fint»

 

«Vi trenger ikke store fancye løsninger vi som er så få»

 

«Dette angår egentlig ikke oss fordi vi har gode resultat og driver slik vi har drevet i alle år»

 

Vi har absolutt forståelse for mange av disse utspillene, men samtidig vil vi utfordre de og hjelpe dere å se potensialet. Alle har et forbedringspotensial, ofte ligger det i de små endringene som frigir litt ekstra tid, hver dag. Det kan eksempelvis være det kvarteret man bruker i frustrasjon på å lete etter siste versjon av et dokument, en presentasjon eller et excel-ark.

 

Hvorfor er digitaliseringen så viktig?

I Norge har produktiviteten stagnert de siste årene, mens lønnsveksten består. Andre skandinaviske land spurter forbi oss. Har vi det for godt?

2018 var et godt år i norsk næringsliv, og faktisk så hadde annenhver bedrift salgsøkning. Applaus! Men, «Lever norske bedrifter på lånt tid?» spør Visma i sin introduksjon av Digital Index 2018. For å holde lønnsveksten i live må vi jobbe med å øke produktiviteten, dette kan digitaliseringen og bruk av teknologi hjelpe oss med. Vi må snart begynne å vise at vi henger med!

Selv de minste prosesser kan ta enormt med tid når de gjøres flere ganger om dagen. Har du tenkt på hva som kan digitaliseres hos deg?

Her er våre forslag til hvordan du kan digitalisere med enkle grep?

 

Slutt med papirfakturaer:

Ved å bruke AutoInvoice unngår du papirfakturaer. Du sparer miljøet, og masse masse tid.

 

Digitale reiseregninger

Bli kvitt papirkvitteringene én gang for alle med Expense.

 

Digital timeregistrering

Slik slipper du å registrere timene flere ganger. Her har vi flere forskjellige løsninger.

 

SuperOffice

Proff og heldigital håndtering av salg og kundeoppfølging i SuperOffice.

 

FotoWare

Her får du markedets råeste arkivløsning for bilder/video og dokumenter.

 

Sharepoint / Teams / Onedrive

God skylagring, dokumentarkiv og samhandling. Her kan vi skrive lange avhandlinger, men vi kommer gjerne på besøk for å vise hvor godt Office 365 er, og hvilke muligheter man har ved f.eks å bruke Teams effektivt.

 

Noen foreslår en standardisering av digitaliserte løsninger som effektiviserer oss alle, mens andre mener at det er leverandørene som er for dårlige på å selge sine gode løsninger.

Vi ønsker å være en leverandør som er tydelig på at vårt hovedmål er å levere løsninger som gir våre kunder bedre tid til egen virksomhet. Lønnssystemet skal bare fungere, oppsettet skal være ferdig, fakturaer skal automatisk gå dit de skal og lønnslippen kommer rett til telefonen til hver enkelt ansatt, uten problem.

Det skal rett og slett bare funke, og det kan vi sørge for!

Vi har så mange fantastiske mennesker i Adcom, alle har hvert sitt hovedområde, men de fleste kan svare på det meste og det er ingenting vi ikke løser sammen. Ta gjerne kontakt med oss for å prate om hvordan vi kan hjelpe deg å digitalisere. Vi brenner vi for å levere løsninger som gir deg tid. Tid til egen kjernevirksomhet, tid til egne kunder eller tid til en bekymringsløs fritid.

Likte du det du leste og vil ha mer? Fyll ut skjemaet under da vel!

* indicates required

Hosted by Adcom Kristiansund

Designed by Linn Alnes Djuvsland

Personvernerklæring

© 2023 Adcom

FØLG OSS!

KONTAKT OSS!

Adcom Førde: 57 72 35 00
Adcom Kristiansund: 71 67 84 90
Adcom Molde: 71 25 06 40
Adcom Narvik: 76 94 43 77
Adcom Volda: 70 05 51 50
Share This