Abonner på godt trådløst nett

26. nov, 2019Blogg, Gir deg tid, Nettverk og brannmur, wifi

Vi i Adcom har sett et skrikende behov for hjelp til å drifte trådløsnettverkene ute hos kundene våre, og har derfor begynt å levere «wifi som en tjeneste»!

Mange bedrifter sliter med dårlige trådløsnettverk. I store bygg har man ofte «løst problemet» ved å sette opp en eller flere ekstra rutere, som har fått sitt eget nettverksnavn (SSID), og eget passord. Resultatet er ofte kaos, med flere nettverk og passord å forholde seg til, og man har absolutt ingen garanti for at man blir koblet opp mot nettverket som ville gitt best hastighet… 

Det skal bare funke

Ut fra kartlegging av behov, setter vi opp en controller og det nødvendige antall aksesspunkt hos deg, og deretter leverer vi etter ditt ønske om at dette «bare skal fungere». Ett, felles trådløsnettverk i hele bygget, ja på hele bedriftens område om så – høres ikke det forlokkende ut? Erfaringen vår viser at dette har blitt svært godt mottatt!

Vi har utstyr tilpasset både innendørs og utendørs bruk, og ved behov kan vi også skyte med radiolink fra et bygg til et annet. Bruk av utstyr med POE (Power over ethernet), gjør at man ikke engang trenger strøm der utstyr settes opp, da dette kan leveres via nettverkskabelen!

 

Sikkert gjestenett

Med økt fokus på – og krav til sikkerhet – anbefaler vi bruk av adskilt VLAN for sikkert gjestenett! Da vil trafikk i gjestenettet gå helt adskilt fra bedriftens egen trafikk.

Vi foretar jevnlige oppgraderinger av firmware for sikkerhet og ytelse, vi endrer ID og passord ved behov, eller blokkerer enkeltklienter dersom det er ønskelig at noen skal stenges ute. Intet utstyr har evig levetid, men siden det er vi i Adcom som eier utstyret, vil vi oppgradere og justere utstyr etter behov – i takt med tidens utvikling og krav.

 

 

Vi eier utstyret, og fjerndrifter løsningen – alt for en fast, månedlig sum.

Det er rimeligere enn du tror – så spør oss gjerne om råd, og et tilbud på løsning hos dere!

Nok en ting mindre å tenke på?
Vårt mål er å gi deg tid!

La oss ta en prat om wifi som tjeneste

Tore i Namsos er en garva rådgiver og tekniker i Adcom Namsos som gjerne hjelper deg å få best mulig trådløst nett. Han er dessuten en veldig trivelig kar, som gjerne slår av en prat om hvordan dere kan utnytte maks potensiale i dagens teknologi!

Relaterte innlegg

Vi tar pulsen på din IT-helse

Vi tar pulsen på din IT-helse

En dårlig IT-helse kan i verste fall gjøre det umulig for deg og dine kollegaer å jobbe. Når tok du sist pulsen på arbeidsdagen din? Vi går hardt ut, og sier at IT-helsa på jobb er like viktig som din egen helse. Vi kartlegger din IT-helse og gir deg verdifulle råd til hvordan du kan senke pulsen i din bedrift.

les mer
Innspilling av webinaret om sikkerhetspolicy

Innspilling av webinaret om sikkerhetspolicy

En sikkerhetspolicy er bedriftens kjøreregler i all databehandling, om hvor data lagres, backuprutiner, hvordan man håndterer sikkerhetsbrist, passordregler, etc. Vi gir dere veiledning på hvordan man lager en skuddsikker sikkerhetspolicy for deres bedrift.

les mer
Innspilling av webinaret om backup

Innspilling av webinaret om backup

Hvilke kilder er det til datatap, og hvordan tar man høyde for det? Den beste måten å sikre seg mot datatap og driftsstans er god backupløsninger. Vi tar dere gjennom både lokal- og skybackup, og stiller noen viktige spørsmål til hvor data bør lagres og hvordan den bør sikkerhetskopieres.

les mer
Share This