Bedre sikkerhet i Office 365

8. feb, 2019Blogg, Microsoft, Microsoft 365, Sikkerhet

Ta i bruk to-faktor-autentisering nå! Det gir et ekstra lag med sikkerhet som gjør at det ikke er nok for hackere å ha brukernavn og passord.

For å logge inn med to-faktor kreves det to ulike ting. Det krever noe du vet (altså brukernavn og passord) og noe du har (mobiltelefon).

Hva er hensikten med to-faktor-autentisering?

Passord alene gir for svak sikkerhet av flere grunner. Mange bruker for enkle passord som det er lett å gjette seg fram til. Andre bruker samme passord «overalt» med den følge at hvis ett nettsted blir utsatt for passordtyveri, så vil tyvene ha brukernavn og passord til mange andre nettsteder.

 

Passordtyvene setter også opp falske nettsider som forsøker lure fra deg brukernavn og passord, såkalt phishing. Det skjer som oftest ved at du får en e-post med en link til en kjent nettside hvor du skal logge deg inn, men hvor nettsiden er falsk og linken er maskert for å se ekte ut.

 

To-faktor autentisering gir et ekstra «lag» med sikkerhet som gjør at det ikke er nok for tyvene å ha brukernavn og passord. De må også få tak i noe du har, for eksempel mobiltelefonen, som ikke er like enkelt.

 

Å bruke to-faktor-autentisering er linke enkelt som å huske å ta på seg sikkerhetsbelte når man kjører bil, og det gjør vi jo alle? Ikke nok med det, men tjenesten er gratis, og du betaler bare for tiden vi bruker på å sette det opp.

Kontakt oss for å se på ditt oppsett i Office 365

Stein Andre er it-konsulent i Molde og har jobbet med Microsoft i 10 år. Han er en kløpper i Office 365 sine løsninger, og har alltid et smil på lur.

Relaterte innlegg

Vi tar pulsen på din IT-helse

Vi tar pulsen på din IT-helse

En dårlig IT-helse kan i verste fall gjøre det umulig for deg og dine kollegaer å jobbe. Når tok du sist pulsen på arbeidsdagen din? Vi går hardt ut, og sier at IT-helsa på jobb er like viktig som din egen helse. Vi kartlegger din IT-helse og gir deg verdifulle råd til hvordan du kan senke pulsen i din bedrift.

les mer
Innspilling av webinaret om sikkerhetspolicy

Innspilling av webinaret om sikkerhetspolicy

En sikkerhetspolicy er bedriftens kjøreregler i all databehandling, om hvor data lagres, backuprutiner, hvordan man håndterer sikkerhetsbrist, passordregler, etc. Vi gir dere veiledning på hvordan man lager en skuddsikker sikkerhetspolicy for deres bedrift.

les mer
Innspilling av webinaret om backup

Innspilling av webinaret om backup

Hvilke kilder er det til datatap, og hvordan tar man høyde for det? Den beste måten å sikre seg mot datatap og driftsstans er god backupløsninger. Vi tar dere gjennom både lokal- og skybackup, og stiller noen viktige spørsmål til hvor data bør lagres og hvordan den bør sikkerhetskopieres.

les mer
Share This