Vismas Digitale Index for 2019 er her!

19. nov, 2019Blogg, Gir deg tid, Visma

Er du spent på om digitaliseringsgraden i norske bedrifter har gått opp siden i fjor?

Vismas Digitale Index for 2019 er endelig tilgjengelig, og årets undersøkelse viser at digitaliseringsgraden i norske bedrifter er

54 %

Hurra! Det betyr at det går rette veien i Norge, fra en prosent på 47 i fjor. Du kan laste ned hele indexen her.

Digital Index er en undersøkelse om digital modenhet i norske bedrifter. Over 1500 daglige ledere og økonomiansvarlige har rangert i hvilken grad bedriften har digitalisert sentrale økonomiske og administrative prosesser. Undersøkelsen viser at norske bedrifter fremdeles i stor grad jobber papirbaset, selv om det har vært stor framgang siden 2018!

Ungdommen som både er framtidens arbeidstakere, men også framtidens kundemasse vokser opp med å bruke teknologi til det meste. Man hører jo stadig: dette finnes det jo en app for! Derfor er det viktig å henge med i den digitale verden!

Hvorfor taes ikke teknologi som vi allerede har tilgjenglig, i bruk? Ser man ikke verdien i å effektivisere ved å digitalisere? Tror man at det koster ekstremt mye, og er veldig komplisert å implementere?

Visma har skrevet om dette temaet på bloggen sin; og har gjennom flere undersøkelser pekt på tre viktige hindringer for digitalisering.

 

1. Gjennomføringsevne og endringskultur

Dette handler om manglende gjennomføringsevne og ikke motvilje blant norske bedriftseiere. Prosessen med å først forstå, til faktisk å gjøre er utfordrende. Spesielt når man enda ikke er tvunget til å foreta endringer enda.

2. Prioritering i ledelsen

Digitalsiering er noe som må prioriteres i ledelsen. Ofte fokuserer ledere på kostnadene istedenfor å prioritere utvikling, innovasjon og kundens stadig endrede behov. Det koster jo å investere i ny teknologi, men man bør alltid ha tid til å bli bedre.

3. Kompetanse

Mange har manglende kunnskap om hvilke muligheter som finnes med den nye teknologien som er på markedet nå. For lite kompetanse om løsningene som finnes, er et større hinder enn de faktiske finansielle midlene til å gjennomføre endringene.

 

Vismas Digitale index for 2019 avslører at litt under halvparten av norske bedrifter jobber på helt, eller delvis manuelle måter når det kommer til økonomi, timeføring og lønn. I Norge er vi nå 54 % digitalisert, og dette er en stor forbedring, men fortsatt ikke godt nok! Det finnes masse gode løsninger som vil spare deg tid og endel frustrasjon.

 

Vi er ferdige med

Punsjing av konto- og KID-nummer

Manuell føring av utlegg og reiseregninger

Notater på gul-lapp

Møtereferat i notatblokk, som i etterkant må skrives på nytt, og så sendes ut på mail

Leting i Outlook etter signerte avtaler, eller viktige dokument

Uendelig mailkorrespondanse om et dokument man jobber på sammen, som resulterer i full mailboks og 7 versjoner av samme dokument, uten å vite hvilket som er det siste.

Arkivering i form av perm – vi tørr å påstå at permen er en nødvendig utrydningstruet arkivart

Ti forskjellige samhandlingsverktøy – hvorfor ikke bare samle alt i en løsning?

Vi kan ramse opp i fleng, men fellesnevneren for disse tingene er at de er på god vei til å låses godt inn i arkivskapet sammen med disketten og ADSL-modemet.

Vi lever tross alt i 2019, med apper for enhver prosess. Det er på tide å invitere arbeidsdagen inn i framtiden.

Vi i Adcom hjelper deg gjerne med digitaliseringsprosessene. Ikke nøl med å kontakte oss om du har noen spørsmål om digitalisering og hvor du skal begynne.

La oss ta en prat om hvordan du kan digitalisere

Kurt Raymond Vaagen er over gjennomsnittet interessert i digitalisering og skyløsninger, og kjenner godt til de fleste løsningene som hjelper deg i gang med digitaliseringsprosessene. Han er veldig flink, og utrolig hyggelig – så ikke nøl med å ta kontakt med Kurt om du lurer på hvor du skal begynne.

Relaterte innlegg

HR-løsning integrert mot Payroll/Employee

HR-løsning integrert mot Payroll/Employee

Visma Software styrker tilbudet innen HRM med Meet Dottie.
Visma Software og Amesto går sammen om utviklingen av Meet Dottie, en SaaS-løsning for HRM i små og mellomstore bedrifter. Ambisjonen er å bygge en ledende nordisk aktør.

les mer
Share This