Elektronisk kjørebok

11. sep, 2016Blogg, Tjenester

Automatisk og pålitelig registrering av all bruk av selskapets kjøretøyer. Skill enkelt mellom privat bruk og yrkeskjøring. 

Fra 1. januar 2016 endret regjeringen reglene for fordelsbeskatning av privat bruk av yrkesbiler (varebiler klasse 2 og lette lastebiler). Under visse forutsetninger kan nå all bruk av yrkesbil beskattes med 3,40 pr kilometer. Tidligere var dette kun mulig ved bruk av yrkesbil direkte mellom jobb og hjem.

En av forutsetningene for dette er at bilene er utstyrt med elektronisk kjørebok. I tillegg har myndighetene konkretisert begrepet «sporadisk bruk» av firmaets biler til å være inntil 10 dager inntil 1000 kilometer, men dette må dokumenteres. Elektronisk kjørebok er igjen den beste løsningen.

Elektronisk kjørebok fra Adcom gir deg

• Enkel, pålitelig og oversiktlig loggføring av bruk av firmabiler
• Egne rapporter på privat bruk
• Oversikt over hvor bilene til enhver tid befinner seg
• Mulighet for å skille biler i avdelinger
• Webbasert løsning som virker like bra på mobilen som på PCen.

XL Bygg Dale Malo i Romsdal er en av kundene som benytter Adcoms kjørebok-løsning

«Vi i XL Bygg Dale Malo er godt fornøyde med Adcoms elektroniske kjørebok-løsning, som vi har hatt siden våren 2015. Den er svært enkel å både bruke og administrere, og sikrer at all kjøring med våre firmabiler automatisk registreres og loggføres i henhold til lovpålagte krav.

Når en ansatt har vært ute på oppdrag, går vedkommende inn på ekbok.no og kvitterer for strekningen som er kjørt – om man skulle glemme å gjøre dette, kommer det en påminnelse på e-post etter et par dager. Eventuell privat bruk kan skilles ut, da krysser man bare av for dette.

En annen fordel med automatisk kjørebok er at bedriften oppnår en restriksjon i bruken av bilene. For å kjøre dem må du for det første ha lov, for det andre må du oppgi hva du bruker kjøretøyet til.

Elektronisk kjørebok fra Adcom er lettvint, praktisk og sparer oss for tid og administrasjon. Og det aller viktigste er at man sikrer at alt blir korrekt regnskapsmessig. Vi kan absolutt anbefale løsningen til andre bedrifter.»

Olav Erik Witzøe
Daglig leder i XL Bygg Dale Malo

FOTO / Anita Grønland

La oss ta en prat om hvordan du kan spare tid

Stein Andre er it-konsulent i Molde og har jobbet med Microsoft i 10 år. Han er en kløpper i Office 365 sine løsninger, og har alltid et smil på lur.

Relaterte innlegg

Vi tar pulsen på din IT-helse

Vi tar pulsen på din IT-helse

En dårlig IT-helse kan i verste fall gjøre det umulig for deg og dine kollegaer å jobbe. Når tok du sist pulsen på arbeidsdagen din? Vi går hardt ut, og sier at IT-helsa på jobb er like viktig som din egen helse. Vi kartlegger din IT-helse og gir deg verdifulle råd til hvordan du kan senke pulsen i din bedrift.

les mer
Innspilling av webinaret om sikkerhetspolicy

Innspilling av webinaret om sikkerhetspolicy

En sikkerhetspolicy er bedriftens kjøreregler i all databehandling, om hvor data lagres, backuprutiner, hvordan man håndterer sikkerhetsbrist, passordregler, etc. Vi gir dere veiledning på hvordan man lager en skuddsikker sikkerhetspolicy for deres bedrift.

les mer
Innspilling av webinaret om backup

Innspilling av webinaret om backup

Hvilke kilder er det til datatap, og hvordan tar man høyde for det? Den beste måten å sikre seg mot datatap og driftsstans er god backupløsninger. Vi tar dere gjennom både lokal- og skybackup, og stiller noen viktige spørsmål til hvor data bør lagres og hvordan den bør sikkerhetskopieres.

les mer
Share This