Førdefestivalen

18. sep, 2014Blogg, Nyheter

Vårt kontor i Førde kan skilte med å være en av hovedsponsorene til en festival som har havnet på The Guardians liste over top 10 festivaler i Europas småbyer, nemlig Førdefestivalen

Ikke bare har The Guardian skrevet om festivalen, men vi er også på Songlines liste over de 25 beste festivalene i verden innenfor vår sjanger kan direktøren Hilde Bjørkum fortelle oss da vi tok en prat med henne om hva som skal skje den neste uka.

 

Sjangeren er verdensmusikk

Det som Førdefestivalen beskriver som sin sjanger er verdensmusikk, eller world music. Dette er en blandingsform med tradisjonsmusikk fra forskjellige plasser i verden. Vi huser alt fra strupesang i Sibir til danserytmer fra Cuba og flamenco fra Spania. Spennet er derfor veldig stort i de opplevelse du får hos oss forteller Hilde.

– Vi har jo 25års jubileum i år sier Hilde stolt og vi kan høre smilet hennes gjennom telefonen. På disse 25 årene har det ikke vært mindre enn 6000 artister hos oss fra 120 land over hele verden, fortsetter hun. Jeg føler meg utrolig privilegert som får jobbe med å legge til rette for nye opplevelser for folk. Vi er en stab på 6 stykker og blir regna som en av de største og beste festivalene i Norge gjennom knutepunktfestival-ordningen. Det er helt utrolig, og i disse dager går det i et relativt høyt tempo for oss, så å ha Adcom med på laget er gull for oss.

Vi har et nytt tema hvert år, og denne gangen er det «lokal-global i 25 år» som står i fokus, noe vi føler oppsummerer det vi står for som festival. Vi vil vise det musikalske mangfoldet som finnes i verden, noe man kanskje ikke hører på de typiske mainstream radiokanalene til daglig. Samtidig er vi et utstillingsvindu mot utlandet for vår egne lokale musikktradisjoner i Norge og Norden. Det er nok mange som ikke ser noen navn de kjenner igjen på våre program, men vi henter mange store artister på det internasjonale markedet som er blant toppsjiktet i verden. – Er du en nysgjerrig, eventyrlysten og naturglad person så er dette absolutt en festival for deg forteller Hilde videre. Det er ingen andre i Norge som tilbyr hele verden på et fat slik vi gjør. Førde er jo en liten by, men vi har faktisk undersøkt det og når du først har vært her så er det 80% sjans for at du ønsker deg tilbake, og det er jo helt utrolig positivt.

På grunn av at det er jubileum har vi i år kjørt en konsertserie som vi kaller ”gjensynsglede” hvor folk har fått stemme på den artisten de helst vil se igjen. Det har kommet utrolig mange og varierte stemmer, men her var det altså Ana Moura som stakk av med flest stemmer. Det er også den konserten Adcom i Førde skal ta med sine kunder å oppleve, så det gleder vi oss veldig til.

Vi har jo to tanker i hodet når vi driver denne festivalen; Å vise verdens musikalske mangfold, men også å vise Førde til verden. Norge har så utrolig mye flott natur å by på, og det er ingen tvil om at vi ser på oss selv som en flott scene for verdensmusikk. Publikum er nysgjerrige og åpne for noe nytt og det gjør det helt fantastisk å få jobbe med. Programmet er fullspekka med hele 90 arrangement på bare 5 dager. Vi er stolte over å ha noe å tilby alle generasjonene, og det ser vi også på konsertene våre, vi når ut til et veldig vidt publikum. Hilde forteller videre at Førdefestivalen kan skilte med norges rimeligste barnebilletter og ungdomspass til en rimelig penge for at det skal være tilgjengelig for alle, samt har de en del gratis lavterskelarrangement som det er flott å ta med familien på.

Den lille byen vår blir stort sett fylt til randen under festivaluka og det er smekkfullt på alle overnattingsplasser. Det ligger folk på alle hotell og andre overnattingssteder rundt om kring, og hadde det ikke vært for at privatpersoner gjester sine kjente og kjære så hadde det jo ikke gått ler Hilde. Det er jo et stort kvalitetsstempel for festivalen at folk vil komme til Førde for å se hva vi har satt sammen av verdens mange musikere.

I disse hektiske dager er det veldig betryggende å ha Adcom Fjord Data i ryggen sier Hilde. En søndagsettermiddag tett opp mot festivalen et år sto vi plutselig uten tilgang til serveren vår. Hele staben var på jobb og alle fikk panikk, da ringte vi vår kontakt i Adcom med en gang. Det som er litt artig er at han var midt oppå fjellet når vi ringte, men kom springende ned så fort han kunne for å bistå oss. – Er ikke det god service så vet ikke jeg ler hun.

I Adcoms visjon skriver vi ” Vi strekker oss etter å levere kostnadseffektive løsninger som bedrer lønnsomheten hos våre kunder. Videre ønsker vi å levere tidsbesparende IT løsninger som åpner for at våre kunder kan fokusere på sin kjernevirksomhet. Våre leveranser holder høy kvalitet og blir levert med stor presisjon.” Ronny Årda,l som jobber i Adcom Førde, er Førdefestivalens faste mann, han hjelper til med alt fra rigging av billettluker til serverproblemer. For å følge visjonen kan vi si at Adcom Fjord Data er der for å passe på at de ansatte i Førdefestivalen kan ha full fokus på sin lidenskap med feilfrie IT løsninger som gjør hverdagen deres bedre. Kundefokus står høyt på lista hos oss i Adcom og om det innebærer å springe ned fra fjelltur for at kunden skal få maksimal service så gjør vi det.

Ikke bare er Adcom i Førde en av hovedsponsorene våre sier Hilde, men de er også veldig flinke til å hjelpe oss med å markedsføre festivalen. De harblant annet logoen vår i epost signaturene sine og stiller standby til en hver tid både før under og etter festivalen for at alt skal gå smertefritt for oss, noe som vi setter veldig pris på.

Vi ønsker med dette Førdefestivalen lykke til medårets arrangement og vurderer å delta på et av dekunderretta arrangementene som Adcom inviterer til under festivalen. Er du ikke invitert i år så ta gjerne kontakt med tanke på å bli invitert neste år.

FOTO / Oddleiv Apneseth, Arve Ullebø & Geir Birkeland

La oss ta en prat om hvordan du kan spare tid

Stein Andre er it-konsulent i Molde og har jobbet med Microsoft i 10 år. Han er en kløpper i Office 365 sine løsninger, og har alltid et smil på lur.

Relaterte innlegg

Vi tar pulsen på din IT-helse

Vi tar pulsen på din IT-helse

En dårlig IT-helse kan i verste fall gjøre det umulig for deg og dine kollegaer å jobbe. Når tok du sist pulsen på arbeidsdagen din? Vi går hardt ut, og sier at IT-helsa på jobb er like viktig som din egen helse. Vi kartlegger din IT-helse og gir deg verdifulle råd til hvordan du kan senke pulsen i din bedrift.

les mer
Innspilling av webinaret om sikkerhetspolicy

Innspilling av webinaret om sikkerhetspolicy

En sikkerhetspolicy er bedriftens kjøreregler i all databehandling, om hvor data lagres, backuprutiner, hvordan man håndterer sikkerhetsbrist, passordregler, etc. Vi gir dere veiledning på hvordan man lager en skuddsikker sikkerhetspolicy for deres bedrift.

les mer
Innspilling av webinaret om backup

Innspilling av webinaret om backup

Hvilke kilder er det til datatap, og hvordan tar man høyde for det? Den beste måten å sikre seg mot datatap og driftsstans er god backupløsninger. Vi tar dere gjennom både lokal- og skybackup, og stiller noen viktige spørsmål til hvor data bør lagres og hvordan den bør sikkerhetskopieres.

les mer
Share This