Fra et fjellfolk til et annet – Adcom gir tilbake

17. sep, 2016Blogg, Nyheter, Teknologi

Å ta samfunnsansvar er viktig for oss i Adcom, vi bryr oss både om miljø og mennesker. Våren 2016 startet vi opp veldedighetsprosjektet #adcomifjellet hvor vi samler inn penger til den jordskjelvrammede befolkningen i Nepal.

Skyløsninger ga idéen

– Målet er å få inn 250 000 kr, forteller prosjektleder og initiativtaker Marie Gjære Gundersen, salgs- og markedssjef hos Adcom Molde. – Vi ønsker å gjøre noe for andre, og bestemte oss i vinter for å starte en innsamlingsaksjon. Det er fint å kunne bidra til å hjelpe noen som virkelig trenger det.
 
– Idéen om å gi penger til nettopp Nepal kom i forbindelse med at vi i år lanserer skyløsningstjenesten Adcom Sky for fullt; denne leveres fra Adcom-servere i fjellet på Nordmøre (les mer her). Kjedens styreleder Alf Reistad foreslo på bakgrunn av fjell-konteksten at aksjonen vår kunne være til inntekt for fjellfolket som 25. april 2015 ble rammet av det verste jordskjelvet på over 80 år. Over 8000 mennesker omkom, og fortsatt er svært lite gjenoppbygd. Dessuten har turismen – landets viktigste inntektskilde – stoppet opp. Mange sliter tungt, og har virkelig behov for hjelp. Pengene vi samler inn vil gå til mennesker i fjellene som lever av vandreturisme, og videreformidles uavkortet via Stiftelsen Varde og aksjonen Reis Nepal.
 

Sherpa-stier i Norge

Gjære Gundersen forteller videre at Nepal også er et naturlig valg på grunn av arbeidet sherpaer gjør i vårt eget land hvert år. – Så langt har de faktisk bygd og restaurert over 100 stier i Norge – mange av dem lokalisert i forbindelse med noen av våre aller flotteste naturperler og turistattraksjoner. Preikestolen, Hallingskarvet, Gaustatoppen og Romsdalseggen er noen av eksemplene. Dette er steder av stor verdi for oss nordmenn, og de nepalske arbeiderne legger ned en voldsom innsats vi nærmest ikke kan begripe. Vi har svært mye å være takknemlige for, og det skulle bare mangle at vi gir noe tilbake!
TEKST / MARIE GJÆRE GUNDERSEN
FOTO / INGIMAGE & ARILD MOLSTAD

La oss ta en prat om hvordan du kan spare tid

Stein Andre er it-konsulent i Molde og har jobbet med Microsoft i 10 år. Han er en kløpper i Office 365 sine løsninger, og har alltid et smil på lur.

Relaterte innlegg

Vi tar pulsen på din IT-helse

Vi tar pulsen på din IT-helse

En dårlig IT-helse kan i verste fall gjøre det umulig for deg og dine kollegaer å jobbe. Når tok du sist pulsen på arbeidsdagen din? Vi går hardt ut, og sier at IT-helsa på jobb er like viktig som din egen helse. Vi kartlegger din IT-helse og gir deg verdifulle råd til hvordan du kan senke pulsen i din bedrift.

les mer
Innspilling av webinaret om sikkerhetspolicy

Innspilling av webinaret om sikkerhetspolicy

En sikkerhetspolicy er bedriftens kjøreregler i all databehandling, om hvor data lagres, backuprutiner, hvordan man håndterer sikkerhetsbrist, passordregler, etc. Vi gir dere veiledning på hvordan man lager en skuddsikker sikkerhetspolicy for deres bedrift.

les mer
Innspilling av webinaret om backup

Innspilling av webinaret om backup

Hvilke kilder er det til datatap, og hvordan tar man høyde for det? Den beste måten å sikre seg mot datatap og driftsstans er god backupløsninger. Vi tar dere gjennom både lokal- og skybackup, og stiller noen viktige spørsmål til hvor data bør lagres og hvordan den bør sikkerhetskopieres.

les mer
Share This