Sikkerhet på mobil og lesebrett

18. sep, 2016Blogg, Sikkerhet, Telefoni

Mobiltelefonen har blitt den primære enheten for tilgang til e-post, Internett, apper og andre bedriftsapplikasjoner – Hva med sikkerhet?

Mobiltelefonen og innholdet brukes på tvers av jobb og fritid. Stadig flere bedrifter erkjenner at mobilitet og fleksibilitet er en del av hverdagen og til fordel for både bedriften og de ansatte. Utviklingen er en konsekvens av samfunnsendringer over tid kombinert med teknologiutvikling og nettutbygging på fiber og mobil. Utviklingen er kommet svært langt på de fleste områder, dog har de færreste bedrifter innført klare instrukser for brukerne kombinert med løsninger som ivaretar behovet for å sikre at intern informasjon ikke kan komme på avveie.

Tap av mobiltelefon og/eller lesebrett, tyveri, innlevering på service, gjenbruk av andre ved kjøp av ny med mer er eksempler på situasjoner som kan medføre at uvedkommende får tilgang til innhold.

Med enkle virkemidler er det fullt mulig å få bedre kontroll på bedriftens smarttelefoner og lesebrett. Våre forhandlere jobber sammen med sine kunder for å lage en god instruks til brukerne. En slik MobilPolicy bør inneholde instrukser som øker nivået på sikkerhet, gir klare retningslinjer og tiltak dersom noe er på avveie og klargjør hvilke apper og applikasjoner som er trygge ta i bruk for å nevne noe.

Videre er det tilgjengeliggjort en rekke ulike løsninger innenfor mobil sikkerhet. Alt fra enkle løsninger innebygget i hardwaren, enkle og mer avanserte løsninger fra Telenor, til komplette løsninger på mobil device management.

Ta kontakt med ditt lokale Adcom-kontor for mer informasjon om mulighetene som finnes, og få en sikrere mobil hverdag for din bedrift

TEKST / Trond Voll, Adm. dir
FOTO / Telering

La oss ta en prat om hvordan du kan spare tid

Stein Andre er it-konsulent i Molde og har jobbet med Microsoft i 10 år. Han er en kløpper i Office 365 sine løsninger, og har alltid et smil på lur.

Relaterte innlegg

Vi tar pulsen på din IT-helse

Vi tar pulsen på din IT-helse

En dårlig IT-helse kan i verste fall gjøre det umulig for deg og dine kollegaer å jobbe. Når tok du sist pulsen på arbeidsdagen din? Vi går hardt ut, og sier at IT-helsa på jobb er like viktig som din egen helse. Vi kartlegger din IT-helse og gir deg verdifulle råd til hvordan du kan senke pulsen i din bedrift.

les mer
Innspilling av webinaret om sikkerhetspolicy

Innspilling av webinaret om sikkerhetspolicy

En sikkerhetspolicy er bedriftens kjøreregler i all databehandling, om hvor data lagres, backuprutiner, hvordan man håndterer sikkerhetsbrist, passordregler, etc. Vi gir dere veiledning på hvordan man lager en skuddsikker sikkerhetspolicy for deres bedrift.

les mer
Innspilling av webinaret om backup

Innspilling av webinaret om backup

Hvilke kilder er det til datatap, og hvordan tar man høyde for det? Den beste måten å sikre seg mot datatap og driftsstans er god backupløsninger. Vi tar dere gjennom både lokal- og skybackup, og stiller noen viktige spørsmål til hvor data bør lagres og hvordan den bør sikkerhetskopieres.

les mer
Share This