Datasikkerhet og trusselbildet

28. mai, 2020Backup, Blogg, Sikkerhet, Webinar

Vi gjør vårt beste for å gjøre deg og din bedrift motstandsdyktig mot kyniske svindlere. Å spille dere gode på sikkerhet, er noe av det viktigste vi kan gjøre – for å unngå driftsstans, og sure pengetap.

Vi har satt sammen fire webinar for å hjelpe dere i gang med skikkelig sikkerhetsarbeid. De neste fire onsdagene vil vi gå gjennom Datasikkerhet og trusselbildet, sikkerhet på hjemmekontoret, backup og sikkerhetspolicy. Dette vil du ikke gå glipp av!

Sikkerhet angår oss alle

Som ansatt eller leder, og privatperson har vi til felles et ansvar som å holde de kriminelle så langt unna som mulig.

«Men vi har ikke noe spennende data hos oss…»

er et typisk utsagn. Nei, dataene dine er ofte ikke verdifulle for andre – men den er helt nødvendig for deg og din bedrift for å unngå driftsstans. Kriminelle krypterer derfor dine data fordi de vet at den er viktig for din bedrift – og at noen bedrifter er villig til å betale for å få den tilbake.

Når det er sagt, er kryptolock-virus bare én av de mange metodene som blir flittig brukt av store kriminelle organisasjoner for å få tak i pengene dine. Vi ser en tydelig oppgang i svindelforsøk etter Corona-utbruddet, og at svindlerne kynisk utnytter usikkerheten rundt denne nye situasjonen vi befinner oss i. Når mye uventet skjer rundt oss, er det større sjanse for at vi ikke gjennomskuer svindlere, og derfor er det viktigere, nå enn noen gang, å ha skikkelige sikkerhetsløsninger på plass.

SMB-markedet er ikke trygge

Små og mellomstore bedrifter er på ingen måte vernet fra kriminelle hackere på grunn av at de kun har «kjedelige» data. Ofte er man faktisk et lettere mål i SMB-markedet, da man ikke har noen forankret sikkerhetspolicy, eller en plan – hvis noe skulle skje. Har du ikke backup, blir du nødt til å betale hackerne for en krypteringsnøkkel, hvis ikke får du aldri tilbake dataene dine igjen.

Det man skal huske på hvis uhellet først er ute, og man velger å betale – du hjelper til å finansiere en industri i enorm vekst, og som har null moral. Vi blir dessverre aldri kvitt denne industrien, så alt vi kan gjøre er å forebygge – og unngå å havne sårbare situasjoner, som vil gagne de kriminelle. Vi må være rustet til å stå imot, og ha rutiner for hva vi gjør hvis uhellet er ute.

Menneskelige feil er det nesten umulig å sikre seg mot, annet enn ved å ha gode backupløsninger – og rutiner for å sjekke at denne faktisk fungerer slik den skal. Den menneskelige faktor og vår forutsigbarhet blir svært synlig i møte med profesjonelle og godt organiserte kriminelle. Noen få informasjonsbiter om ofrene er ofte alt som skal til for å øke sjansen for en vellykket svindel.

Hvem har ansvaret?

Selv om alle gjør jobben sin, og passer på i det daglige – er det til syvende og sist daglig leders og styrets ansvar å sette sikkerhetsarbeid på dagsorden, og å sette av tid og penger til å holde det ved like. Det vi med 100% trygghet kan si om god sikkerhet er at det ikke finnes noen quickfix, bare hardt arbeide.

Vi hjelper deg å forankre sikkerhetsarbeid i din organisasjon

David er en dedikert gladgutt med masse erfaring i å sperre svindlerne ute fra sine kunders systemer. Han har alltid en løsning, og en god kommentar på lur. Din sikkerhet er i trygge hender hos David, og resten av gjengen i Adcom.

Relaterte innlegg

Adcom – Gir deg tid

Tid er en av de mest kostbare ressursene i norske bedrifter. Det er heller ikke tvil om at lønnsnivået i Norge krever at man arbeider så effektivt som mulig, men uten at dette får negative konsekvenser for de ansatte. Vårt mål er at bedriften skal ha både høy...

les mer

Hosted by Adcom Kristiansund

Designed by Linn Alnes Djuvsland

Personvernerklæring

© 2023 Adcom

FØLG OSS!

KONTAKT OSS!

Adcom Førde: 57 72 35 00
Adcom Kristiansund: 71 67 84 90
Adcom Molde: 71 25 06 40
Adcom Narvik: 76 94 43 77
Adcom Volda: 70 05 51 50
Share This