Ny møte- og samtale-opplevelse i Microsoft Teams

6. aug, 2020Blogg, Gir deg tid, Microsoft, Teams

Teams lanserer nye funksjoner støtt og stadig og er hele tiden på jakt etter å gjøre opplevelsen for deg som forbruker bedre. Nå har det kommet flere oppdateringer, som vi vet at flere har ventet på.

En av disse er oppdateringene gjør bruken av møte og samtale-funksjonen lettere og mer oversiktlig. 

Først og fremst anbefaler vi at du åpner teams, og skrur på den nye oppdateringen: 

Aktiver oppdateringen i Teams 

  1. Trykk på profilbildet ditt på toppen av Teams-appen. Deretter trykker du innstillinger -> Generelt. (Generelt-fanen skal dukke opp av seg selv når du velger innstillinger) 
  1. Velg alternativet «Slå på ny møteopplevelse»  
  1. Start Teams på nytt ved å gjøre følgende:
    a) Høyreklikk på Teams-ikonet ned til høyre i Windows sin oppgavelinje. 
  1. b) Velg «Avslutt» 
  2. c) Start Teams igjen på vanlig måte

Det kan også hende at du vil få en notifikasjon direkte i appen som anbefaler deg å skru på den nye funksjonen. Da er det enda lettere, og du velger bare «Skru på nå» knappen.  

Hva skjer når du tar i bruk den nye endringen?  

Etter at du har aktivert oppdateringen og startet Teams på nytt, vil den største forandringen du ser være at alle ringe- eller videosamtaler dukker opp i et eget vindu. Før har disse samtalene foregått i Teams sitt hovedvindu, nå vil du altså se at samtalene dukker opp i et separat vindu – som dette: 

Hvis du fortsatt ser ringesamtaler og møter i Teams sitt hovedvindu, gå til profilbildet ditt igjen og velg «Se etter oppdateringer» knappen. Når det er gjort, følg samme prosedyre som over når du skal avslutte og starte appen på nytt – da skal alt være i orden.   

Nå kan du se opptil 49 møtedeltakere på video 

Mange har også etterlyst muligheten for å kunne se flere video-deltakere samtidig. Dette har Teams nå gjort noe med. Alternativet «Stort galleri» når du er inne i en videosamtale, lar deg se opptil hele 49 videodeltakere samtidig.  

For å skifte over til «Stort galleri», gå til flere valg-knappen som ser slik ut -> () og velg «Stort galleri» 

På bildet under ser du hvordan det ser ut – gøy å se så mange samlet i samme møte!  

NB! Denne funksjonen er kun tilgjengelig om man er 10 eller flere deltakere som deler video. Er man færre deltakere enn 10 vil stort galleri-knappen være låst og ikke mulig å velge – som på bildet under: 

 

Sammen-modus anbefales 

Teams har også fokus på å skille seg ut og gjøre videosamtaler mer gøy og inkluderende. De har derfor i denne oppdateringen laget en funksjon som heter «Sammen-modus.» Denne oppdateringen er ment for at man skal føle at man er i samme rom som de andre møtedeltakerne, og kan absolutt anbefales for å variere og lage enda bedre stemning blant møtedeltakerne. Du finner sammen-modus knappen på samme sted som stort galleri. 

Denne funksjonen er mulig for alle møter som har 5 eller flere deltakere i videomøte.  

Slik ser sammen-modus ut: 

Da er det bare å innkalle til neste videomøte og teste de nye mulighetene Teams har gitt oss. Vi garanterer at de vil falle i smak. Lykke til!

 

Torbjørn er en dedikert sikkerhetsnerd med en løsning for alt. Han jobber med mange forskjellige bransjer, og har alltid et godt begrunnet svar for løsningen han velger. Han nok en av de som har best erfaring med hjemmekontor, og er derfor godt kjent med hvordan det kan løses på en best mulig måte.

Relaterte innlegg

Adcom – Gir deg tid

Tid er en av de mest kostbare ressursene i norske bedrifter. Det er heller ikke tvil om at lønnsnivået i Norge krever at man arbeider så effektivt som mulig, men uten at dette får negative konsekvenser for de ansatte. Vårt mål er at bedriften skal ha både høy...

les mer

Hosted by Adcom Kristiansund

Designed by Linn Alnes Djuvsland

Personvernerklæring

© 2023 Adcom

FØLG OSS!

KONTAKT OSS!

Adcom Førde: 57 72 35 00
Adcom Kristiansund: 71 67 84 90
Adcom Molde: 71 25 06 40
Adcom Narvik: 76 94 43 77
Adcom Volda: 70 05 51 50
Share This