Vest Supply – to logoer, én bedrift og service 24/7

sep 18, 2014Blogg, Fornøyde kunder

Som ett av bare to lokalt eide selskaper på Norges største forsyningsbase, sitter Vest Supply i sine røde lokaler på Vestbase i Kristiansund

Fra skrivemaskin til telefon

Året var 1992 da far og sønn, Ivar og Kjell Ivar Gjøstøl bestemte seg for å starte en skipshandel. På kontoret henger fremdeles deres første faktura datert 24. august samme år, hvor deler er ført for hånd og deler på skrivemaskin.

– Vi brukte skrivemaskin da, men den gikk på strøm – hvilket var «hightech» på den tiden, ler Kjell Ivar. Det er helt utrolig å mimre tilbake, fortsetter han.

– I dag er jo telefonen ett av våre viktigste hjelpemidler, den inneholder stort sett det man skulle trenge og mere til. Den er med oss over alt, og man blir lettere nervøs om den ikke skulle befinne seg i den umiddelbare nærhet. – Vi hadde jo mobiltelefon allerede i -93 også, legger han til, men den var som de fleste kanskje vet, på størrelse med enn en trillekoffert og kostet rundt 26.000 kroner. – Tenk deg hva det er i dagens kroner, sier han med et flir. Kjapt regnet kan vi bare legge til at det er en investering undertegnede ikke hadde tatt seg råd til.

 

Adcom har vært med på laget siden starten

Adcom sitt Kristiansunds-kontor har hatt gleden av å ha Vest Supply som kunde helt fra starten, og sammen med mobiltelefonen i 1993 kom også den første datamaskinen til Vest Supply, selvsagt kjøpt hos Datateam Systems AS (Adcom Kristiansund). – Jeg husker ikke helt hvilken type maskin det var, men den hadde et DOS-basert regnskapssystem, og det var svært begrensede bruksområder i forhold til i dag, forteller Kjell Ivar.

På Vestbase er det i dag litt over 60 selskaper, men bare to av disse er lokalt eide. Vest Supply er en av disse to, og dette er nok kanskje også en av de grunnene til at Vest Supply skiller seg ut i mengden.

– Vi startet som en tradisjonell skipshandel, men med årene har vi utviklet oss betydelig, sier Kjell Ivar. Vi opererer innen mange ulike forretningsområder, men har en hovedvekt på salg av maskiner og forbruksmateriell. Når det er nevnt så opererer vi også som agenter for kunder som har pågående prosjekt i Kristiansund, men som ikke er etablert her selv, legger Kjell Ivar til. – Det vil si at vi supplerer med arbeidskraft og viderefører for eksempel oppdrag til Adcom hvis noen av våre har behov for IT-hjelp. I tillegg håndterer vi gass og kjemikalier, spedisjon av tollvarer og lignende. – Vi gjør stort sett alt kundene ber oss om, og med service døgnet rundt, smiler han.

 

Hovedfokus på offshorenæringen

Grunnet plasseringen til Vest Supply, som man trygt kan betegne som midt i offshore-smørøyet, er det nesten en selvfølge at hovedfokuset ligger i nettopp offshorenæringen. Med denne målgruppen som kunder, har de erfart alle de høye kravene til kvalitet og responstid som denne bransjen stiller. På grunn av dette har Vest Supply et overordnet fokus på HMSK: helse, miljø, sikkerhet og kvalitet. – For oss går disse fire faktorene hånd i hånd, og de utgjør moralen vi jobber etter hver dag, forteller Kjell Ivar.

Vest Supply kan skilte med kvalifikasjoner som Trippel A, Achilles-sertifisering, Gasellebedrift i 2007, og i oktober 2014 ble de sertifisert i henhold til ISO 9001:2008 på første forsøk. Dette er alle kvalifikasjoner som underbygger arbeidet deres med helse, miljø, sikkerhet og kvalitet.

Trendene for bransjen viser at flere og flere går inn i større kjeder og blir filialkontor istedenfor å være egne selvstyrte firma. Vest Supply så også nytteverdien i dette, og i 2001 ble de medlem i Nordens største leverandørkjede av industrielt forbruksmateriell, TOOLS.

– Selv om vi er medlem i den kjeden og har tilgang til en sentral IT-avdeling, så har vi i Vest Supply valgt å beholde vår lokale leverandør som er Adcom Kristiansund. I flere situasjoner har det vist seg at en lokal IT-leverandør gir vesentlig bedre responstid, og tettere oppfølging. Det at Adcom kjenner oss så godt som kunde, gjør jo at de lettere kan skreddersy de løsningene de vet at vi trenger, sier Kjell Ivar. – Jeg føler absolutt at vi har fått god hjelp opp gjennom årene, og det er uvurderlig for at vi skal få drive med det vi tjener penger på, legger han til.

 

Familiebedrift med nye nettsider

I 2005 gikk gründer og far Ivar Gjøstøl ut av selskapet som aksjonær, men fortsatte som arbeidende styreformann. I en alder av 75 år er Ivar fremdeles på kontoret nesten hver dag, og henger godt med på utviklingene både som firmaet og verden har tatt, smiler Kjell Ivar. I desember 1998 startet enda ett familiemedlem i den lokale bedriften, nemlig søster Monica som sitter som økonomileder. Til sammen er vi nå tre søsken som er hovedaksjonærer, og vi kontrollerer 100 % av selskapet.

– Siden 1992 har vi tatt store steg framover, og med våre nå 21 ansatte tilbyr vi innovative løsninger som skiller oss fra mengden. Blant disse løsningene har vi noe som heter webstock, dette er fullpakkede containere med bærbare enheter som er koblet inn til oss og styrer lagerføringen direkte ved hjelp av QR-koder eller strekkoder.

– Vi tenker stadig framover, og i disse tider er vi også i gang med nye nettsider, dette også med hjelp fra grafisk designer Linn Djuvsland hos Adcom Kristiansund. På bakgrunn av noen rapporter fra nåværende nettside viste det seg at det var liten trafikk, og derfor tok de grep. – Vi vil ha en dynamisk og stilig side med nytteverdi for kundene sier Kjell Ivar.

Vest Supply går julen 2014 i møte med historisk høye tall, en sertifisering og snart en ny nettside rikere – vi i Adcom Kristiansund gratulerer og gleder oss til fortsettelsen.

TEKST / Linn A. Djuvsland
FOTO / Linn A. Djuvsland / Vest Supply AS

Likte du det du leste og vil ha mer? Fyll ut skjemaet under da vel!

* indicates required

Relaterte innlegg

Adcom – Gir deg tid

Tid er en av de mest kostbare ressursene i norske bedrifter. Det er heller ikke tvil om at lønnsnivået i Norge krever at man arbeider så effektivt som mulig, men uten at dette får negative konsekvenser for de ansatte. Vårt mål er at bedriften skal ha både høy...

les mer
Share This