Vet du forskjellen på en brannmur med og uten pakkeinspeksjon?

nov 28, 2019Blogg, Gir deg tid, Sikkerhet

Sikkerhet i en hverdag der det meste foregår digitalt har aldri vært viktigere. I dagens digitale verden hvor IoT og skyløsninger dominerer, kan det være vanskelig å vite om man er godt nok sikret mot innbrudd og skadelig programvare.

Sikkerhet har aldri vært viktigere. I dagens digitale verden hvor IoT og skyløsninger dominerer, kan det være vanskelig å vite om man er godt nok sikret.

Du lurer kanskje på hva en brannmur egentlig er og hvilken funksjon den har? Kort forklart: en brannmur er en boks som kobles opp mot internett, og som fungerer slik at den avviser uønsket kommunikasjon til et program, en maskin eller et nettverk.

Dette blogginnlegget har vi viet til å forklare forskjellen på en brannmur med og uten pakkeinspeksjon. Dette kan vi gjøre ved at vi tar utgangspunkt i en dørvakt på et utested.

Uten pakkeinspeksjon:

Tenk at portene i en brannmur er dørene på et utested. Utestedet har aldersgrense for å komme inn, men dørene er ubeskyttet, slik at alle som ønsker å komme inn, enkelt kan åpne døren og bli med på festen. Det betyr at aldersgrensen som er satt ikke fungerer og at alle som finner døren kan komme inn, og kanskje til og med snike inn medbrakt alkohol.

Med pakkeinspeksjon:

De samme dørene står fortsatt åpne, men nå har utestedets dørvakt kommet på jobb. Dørvakten sjekker legitimasjon slik at de som får komme inn, er gamle nok. Dørvaktene sjekker også om du har medbrakt alkohol. Alle som er for unge eller har medbragt ulovlige ting blir avvist i døren.

«Dørvakta», i dette tilfellet brannmuren, kan sjekke hvor du har tenkt å dra ut på Internett og forhindre deg i å dra til websider som er kjent for å være skadelige eller til sider som administrator sier at de på innsiden av brannmuren ikke skal ha tilgang til.

Brannmuren kontrollerer all trafikk som går inn og ut av nettverket, og filtrerer bort det som er uønskelig og skadelig. En brannmur vil både kunne hindre hackere i å få tilgang til interne tjenester, samt å hindre at sensitiv informasjon sendes ut.

Vi i Adcom tar sikkerhet på alvor, og leverer løsninger som er tilpasset deg og ditt bruk. Vi har stort fokus på IT-helsen til din bedrift – og en godt fungerende brannmur med pakkeinspeksjon vil kunne spare deg for masse frustrasjon og i verste fall lang nedetid. Vi hjelper deg gjerne med å sikre din arbeidsdag, slik at du får konsentrert deg om bedriftens kjernevirksomhet! Ta vår IT-helsesjekk for å få status på din bedrift!

 

Svein Dahl er en av de trivelige teknikerne i Adcom Kristiansund, der har han vært siden 1991. Man kan med andre ord si at han har lang fartstid i bransjen og han har en kompetanse og kunnskap som vi verdsetter høyt. Han brenner for sikre løsninger og for å hjelpe deg med å spare tid!

Relaterte innlegg

Adcom – Gir deg tid

Tid er en av de mest kostbare ressursene i norske bedrifter. Det er heller ikke tvil om at lønnsnivået i Norge krever at man arbeider så effektivt som mulig, men uten at dette får negative konsekvenser for de ansatte. Vårt mål er at bedriften skal ha både høy...

les mer
Share This